학년 | 전공 교과목 |
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1학년 | Culinary Fundamentals Intro to F&B Management Korean Cuisine Intro to Entrepreneurship Intro to French Bakery SIRES English |
2학년 | HR Management in Hospitality Industry Entrepreneurship 2 (Restaurant Operations) Escoffier Advanced F&B Service Skills and Technology Innovative Technologies for Hospitality Creative Menu Practice Intro to French Pastry |
3학년 | Wine Sommelier(Practice) Entrepreneurship 3 : Finance Digital Marketing for food service Industry Wine and Food Tourism Contemporary Issues and Strategies in Food and Beverage Management Modern Asian Cuisine Creative Catering and Event Planning |
4학년 | Specially Coffee Customer Relationship Management in the Hospitality Industry Restaurant Layout and Design Hospitality Business Start-Up Project Strategic leadership in the Hospitality Entrepreneurship 4 : Restaurant Development and Operations Capstone Project Food & wine paring and Sonic Senses Marketing Communication Technologies |
CDR | 교육목표 | 융합/ 연계 전공 |
관련 교과 | 심화 교과 | 자격증 | 취업/창업분야 |
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외식업체 매니저 |
급변하는 외식산업의 특성에 맞춘 경영지식과 외식산업 및 유통관련 실무를 이해하고 전문지식 및 능력을 갖춘다. |
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음식 관련 업종 |
조리 분야의 숙련된 기술을 습득하고 실질적인 주방관리를 담당할 전문지식 및 능력을 갖춘다. |
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음료 업종 | 식음료 업계에 관련하여 외식 고객 서비스와 업장 관리능력을 갖춘다. |
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