학년 | 학기 | 이수 구분 |
교양영역 | 교과목 명 | 학점 | 학기 | 이수 구분 |
교과목 명 | 학점 | ||
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1 | 1 | 교양 | 국제어 문해 |
AIEP과목(원어민영어) | 8/10 | 2 | 교양 | 정보문해 | SW 교양 | 3/3 | |
도덕성 및 인성함양 | 자아발견과 비전탐색(교필) Sol Vision |
2/2 | 자유선택 | 핵심교양/심화중점 | 6/6 | ||||||
전공 필수 |
Culinary Fundamentals | 2/3 | 전공필수 | Intro to Entrepreneurship | 3/3 | ||||||
Intro to F&B Management | 2/2 | ||||||||||
Intro to French Bakery | 3/4 | ||||||||||
Korean Cuisine | 3/4 | ||||||||||
SIRES English | 2/3 | ||||||||||
여름 | 교양 | 국제어 문해 |
AIEP과목 | 3/4 | 겨울 | - | |||||
2 | 1 | 교양 | 정보문해 | SW 교양 | 3/3 | 2 | 교양 | 자유선택 | 핵심교양/심화중점 | 2/2 | |
자유선택 | 핵심교양/심화중점 | 2/2 | |||||||||
트랙 | 트랙 공통 과목 | 택1 | 3/3 | 트랙 | 트랙 공통 과목 | 3/3 | |||||
전선/트랙 | Basic Accounting in Hospitality Industry(◇) | 전선/트랙 | Advanced F&B Service Skills and Technology(◇)(●) | 3/3 | |||||||
전공필수 | Hospitality Business Start-Up Project | 3/3 | 전공필수 | Entrepreneurship 3 (Restaurant Development & Operation) | 4/6 | ||||||
Entrepreneurship 2 (Restaurant Operations) | 3/3 | ||||||||||
Intro to French Pastry | 3/4 | ||||||||||
Escoffier | 3/4 | 전공선택 | Coffee Barista | 2/2 | |||||||
3 | 1 | 교양 | 자유선택 | 핵심교양/심화중점 | 5/5 | 2 | 교양 | 자유선택 | 핵심교양/심화중점 | 2/2 | |
트랙 | 트랙 공통 과목 | 3/3 | 트랙 | 트랙 공통 과목 | 3/3 | ||||||
전공선택 | Beverage Management | 3/3 | 전선/트랙 | Wine and Food Tourism(◇) | 3/3 | ||||||
Contemporary Issues and Strategies in Food and Beverage Management (●) | 3/3 | ||||||||||
Entrepreneurship 4 : Finance | 3/3 | ||||||||||
Digital Marketing for food service Industry | 3/3 | 전공선택 | Modern Asian Cuisine | 3/4 | |||||||
Creative Catering and Event Planning | 3/3 | ||||||||||
4 | 1 | 자유선택 | 자유선택(교양 및 기타전공) | 5/5 | 2 | 자유선택 | 자유선택(교양 및 기타전공) | 5/5 | |||
전공선택 | Capstone Project | 3/3 | 전공선택 | Creative Menu Practice: Industry-Academia Collaboration Course | 3/4 | ||||||
Customer Relationship Management in the Hospitality Industry | 3/3 | ||||||||||
HR Management in Hospitality Industry | 3/3 | ||||||||||
Restaurant Layout and Design | 2/2 | ||||||||||
Food & Wine Paring and Sonic Senses | 3/3 | ||||||||||
Marketing Communication Technologies | 2/2 | ||||||||||
Strategic leadership in the Hospitality | 2/2 | ||||||||||
Food Technology and Applications | 3/3 |
(◇) Restaurant and Event Management 융합부전공트랙
(●)외식산업SW연계부전공트랙