학년 | 학기 | 이수 구분 |
교양영역 | 교과목 명 | 학점 | 학기 | 이수 구분 |
교과목 명 | 학점 | |
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1 | 1 | 교양 | 국제어 문해 |
AIEP과목(원어민영어) | 8/10 | 2 | 교양 | 정보문해 | SW 교양 | 3/3 |
도덕성 및 인성함양 | 자아발견과 비전탐색(교필) Sol Vision |
2/2 | 자유선택 | 핵심교양/심화중점 | 6/6 | |||||
전공 필수 |
Culinary Fundamentals | 2/3 | 전공필수 | Intro to Entrepreneurship | 3/3 | |||||
Intro to F&B Management | 2/2 | |||||||||
Intro to French Bakery | 3/4 | |||||||||
Korean Cuisine | 3/4 | |||||||||
SIRES English | 2/3 | |||||||||
여름 학기 |
교양 | 국제어 문해 |
AIEP과목 | 3/4 | 겨울 학기 |
- | ||||
2 | 1 | 교양 | 정보문해 | SW 교양 | 3/3 | 2 | 교양 | 자유선택 | 핵심교양/심화중점 | 2/2 |
자유선택 | 핵심교양/심화중점 | 2/2 | ||||||||
전선/트랙 | Basic Accounting in Hospitality Industry(◇) | 3/3 | 트랙 | 트랙 공통 과목 | 3/3 | |||||
전선/트랙 | Advanced F&B Service Skills and Technology(◇) | 3/3 | ||||||||
트랙 | 트랙 공통 과목 | 3/3 | ||||||||
Innovative Technologies for Hospitality (●) | 3/3 | |||||||||
전공필수 | HR Management in Hospitality Industry | 3/3 | 전공필수 | Creative Menu Practice | 3/4 | |||||
Entrepreneurship 2 (Restaurant Operations) | 3/3 | |||||||||
Intro to French Pastry | 3/4 | |||||||||
Escoffier | 3/4 | |||||||||
3 | 1 | 교양 | 자유선택 | 핵심교양/심화중점 | 5/5 | 2 | 교양 | 자유선택 | 핵심교양/심화중점 | 2/2 |
트랙 | 트랙 공통 과목 | 3/3 | 트랙 | 트랙 공통 과목 | 3/3 | |||||
전선/트랙 | Wine and Food Tourism(◇) | 3/3 | ||||||||
Contemporary Issues and Strategies in Food and Beverage Management (●) | 3/3 | |||||||||
전공선택 | Wine Sommelier(Practice) | 3/4 | 전공선택 | Modern Asian Cuisine | 3/4 | |||||
Entrepreneurship 3 : Finance | 3/5 | |||||||||
Creative Catering and Event Planning | 3/3 | |||||||||
Digital Marketing for food service Industry | 3/3 | |||||||||
4 | 1 | 자유선택 | 자유선택(교양 및 기타전공) | 5/5 | 2 | 자유선택 | 자유선택(교양 및 기타전공) | 5/5 | ||
전공선택 | Specially Coffee | 2/2 | 전공 | Entrepreneurship 4 : Restaurant Development and Operations | 3/5 | |||||
Customer Relationship Management in the Hospitality Industry | 3/3 | |||||||||
Capstone Project | 3/3 | |||||||||
Restaurant Layout and Design | 2/2 | |||||||||
Food & Wine Paring and Sonic Senses | 3/3 | |||||||||
Hospitality Business Start-Up Project | 3/3 | |||||||||
Strategic leadership in the Hospitality | 2/2 | |||||||||
Marketing Communication Technologies | 3/3 |
(◇) Restaurant and Event Management 융합부전공트랙
(●)외식산업SW연계부전공트랙